חומוס שקדים

זהו מתכון נהדר גם למי שעיכול החומוס המסורתי כבד וקשה למערכת העיכול בגופו.

המרכיבים:

  • כוס שקדים מושרים וקלופים 
  • (חשוב מאוד להשרות את השקדים לפני ההכנה בין 6-8 שעות 
  • ולאחר מכן לקלף את השקדים. )
  • 2 כפות מיץ לימון
  • כף שמן זית
  • 2 כפות טחינה
  • שלוש רבעי כוס מים
  • כפית כמון
  • מלח

אופן ההכנה:

לערבב הכל במעבד מזון כ-5-8 דקות, עד לקבלת ממרח בסמיכות הרצויה.
אם החומוס יוצא דליל אפשר להוסיף עוד שקדים,אם הוא יוצא מעט סמיך הוסיפו מים.
טוב ל-3-4 ימים במקרר.