חומוס שקדים
זהו מתכון נהדר גם למי שעיכול החומוס המסורתי כבד וקשה למערכת העיכול בגופו.
המרכיבים:
- כוס שקדים מושרים וקלופים
- (חשוב מאוד להשרות את השקדים לפני ההכנה בין 6-8 שעות
- ולאחר מכן לקלף את השקדים. )
- 2 כפות מיץ לימון
- כף שמן זית
- 2 כפות טחינה
- שלוש רבעי כוס מים
- כפית כמון
- מלח
אופן ההכנה:
לערבב הכל במעבד מזון כ-5-8 דקות, עד לקבלת ממרח בסמיכות הרצויה.
אם החומוס יוצא דליל אפשר להוסיף עוד שקדים,אם הוא יוצא מעט סמיך הוסיפו מים.
טוב ל-3-4 ימים במקרר.