לזניה חיה (raw)
המרכיבים:
הריקוטה
- 2 כוסות צנוברים
- כף מיץ לימון
- 2 כפות שמרי בירה
- כפית מלח
- 6 כפות מים מסוננים
לערבב את כל המרכיבים במעבד מזון למרקם אוורירי.
רוטב העגבניות
- 2 כוסות עגבניות יבשות מושרות כשעתיים
- עגבנית בינונית
- רבע בצל
- 2 כפות מיץ לימון
- רבע כוס שמן זית
- כף וחצי אגבה
- 2 כפיות מלח
- קורט צ'ילי
לערבב הכל בבלנדר למרקם חלק.
פסטו
- 2 כוסות עלי בזיליקום
- חצי כוס פיסטוקים
- רבע כוס שמן זית
- כפית מלח
- פלפל שחור
לערבב הכל ביחד במעבד מזון לתערובת שהיא מעט צ'אנקי
להרכבת המנה
- 3 זוקיני בנוניים
- 2 כפות שמן זית
- כף אורגנו קצוץ
- כף טימין קצוץ
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- 3 עגבניות בינוניות
אופן ההכנה:
לחתוך את הזוקיני לחצי לאורך, ובמנדולינה לפרוס פרוסות דקות. להשרות בקערה את הזוקיני בשמן זית עם הטימין והאורגנו.
להניח בצלחת תחתית של פרוסת זוקיני ולמרוח מעט רוטב עגבניות, מעל לשים גבינת ריקוטה ומעל פסטו ופרוסת עגבניה.
לחזור על הסידור לעוד קומה.