הקייל – ירוק העל
הקייל הוא ללא ספק אחד מהירקות המזינים ביותר שקיימים ואכילתו היא דרך נפלאה ליהנות מהזנה מקסימלית.
האיכויות העיקריות של הקייל:
1. נוגד חימצון.
2. נוגד דלקתיות.
3. נוגד סרטן.
4. תומך במערכת הדם.
5. תומך בניקוי הגוף מרעלים.
בכוס עלי קייל נמצא ערכים רבים ובראשם:
ויטמין K בכמות מרשימה ביותר (כ- 1000 אחוז יותר מכמות היומית הממולצת) – ויטמין זה נוגד חימצון, מעודד גדילת עצמות, מאזן קרישת דם ומפחית סיכון לסרטן.
אחריו מגיע ויטמין A (180 אחוז יותר מכמות היומית המומלצת) - ויטמין זה תומך בראיה, בהתמצקות העצמות, איחוי רקמות וייצור תאי דם אדומים.
ויטמין C - (כ- 200אחוז יותר מהכמות היומית הממולצת) - ויטמין זה מחזק את המערכת החיסון
סיבים תזונתיים שונים התומכים בבריאות המעיים ופעולת העיכול.
מינרלים חשובים כמו ברזל, סידן, מגנזיום, נחושת, מנגנז ואשלגן
חלבון ואומגה 3
איך לשלב את הקייל בתזונה היומיומית וגם לשמור על ערכיו התזונתיים
סלט – בסיס נהדר לכל סלט. אחרי שמפרידים את העלים מן הגבעול, חיתכו את העלים ועסו אותם במעט שמן זית, העלים יתרככו. על בסיס זה אפשר להוסיף נבטים, עגבניות שרי, וכל ירק שאתם אוהבים.
שייק – אפשר להעשיר כל שייק פירות עם כמה עלי קייל בתוכו. הקייל מעניק לשייק טעם מיוחד ומשתלב נהדר עם כל הפירות והירקות.
מיץ - כמובן שמיצוי של הקייל הינו הדרך ליהנות מריכוז גבוה ביותר של ערכים תזונתיים במהירות ולהשיג ספיגה מירבית. הירוק העז המתקבל ממחיש לנו את כמות הכלורופיל האדירה שבעלים אלו.אני ממליצה לשלב צרור עלים במיץ עם תפוח וגזר עם קצת ג'ינג'ר.
והלהיט שכולם אוהבים ואפילו הילדים – קייל צ'יפס
הקייל הבשרני הוא חומר גלם נהדר לצ'יפס שמכינים במייבש מזון ושומרים על כל הערכים התזונתיים של הקייל.
מוסיפים רוטב גבינתי עשיר, או כל תבלון אחר (ברביקיו, זעתר, פפריקה) ונהנים מחטיף מפנק ומזין.
איך לבחור קייל?
חפשו את עלי הקייל הירוקים ביותר והעבים ביותר. העלים צריכים להראות טריים ויש לשים לב שאין "כתמים" חומים או צהובים.
איך לאחסן קייל?
שטפו את הקייל לפני שמאחסנים כדי שהלחות לא תהרוס את העלים. הניחו את הקייל בקופסת פלסטק במקרר בין 5 ל-7 ימים. ככל שזמן האחסנה מתארך, הוא יהפוך להיות יותר מר.