רביולי סלק
מרכיבים:
למילוי
- 3 כוסות קשיו
- רבע כוס מיץ לימון
- כף גרדת לימון
- רבע כוס שימרי בירה
- 2 כפיות מלח
- שתי בצלים ירוקים, הלבן וחתיכה קטנה המירוק טחונים
- שלוש כפות טרגון טחון
- שתי כפות פטרוזיליה טחונה
להכניס למעבד מזון את הקשיו, מיץ לימון וגרדה, שמרי בירה ומלח ולערבב למרקם חלק.
להעביר את התערובת לקערה ולקפל לתוכה את תערובת הירוקים.
רוטב פלפלים
- 3 פלפלים כתומים או צהובים
- כף מיץ לימון
- בצל ירוק החלק לבן
- חצי כפית מלח
- כף שמן זית
- חצי כוס צנוברים – להשרות כשעה
- קורט כורכום
לערבב בבלנדר את כל המרכיבים עד קבלת מרקם חלק.
להרכבה
- סלק גדול
- 2-3 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- קורט מלח
- חופן פיסטוקים חתוכים
- חופן קטן של טרגון קצוץ
- פלפל שחור
אופן ההכנה:
לחתוך במנדולינה ריבועים קטנים ודקים (בערך כ-50 ריבועים).
לשים בקערה עם שמן זית, מיץ לימון, מלח, באופן שהשמן והמיץ לימון יכסו את הסלקים.
לסדר את הריבועים בצלחת להניח על כל אחד מנה נדיבה של מילוי.
להניח רוטב מעל או מתחת
בקערה קטנה לערבב את הפיסטוקים עם כף שמן זית ומלח. לפזר בעדינות מעל כל רביולי ביחד עם מעט טרגון ופלפל שחור.